Veilig Werkt Beter Veilig Werkt Beter themaplein op vakevent Facility for Future Volgende editie 18 t/m 20 januari 2017 Brabanthallen ’s-Hertogenbosch

Veilig Werkt Beter 2015 Innovatie Award

Op dinsdag 6 oktober a.s. wordt om 12.00 uur in het hoofdtheater van Veilig Werkt Beter de innovatieprijs uitgereikt. De genomineerden* worden tentoongesteld in een expositie. De Veilig Werkt Beter Award is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven die aantonen dat innovatie nodig, mogelijk en noodzakelijk is. Het gaat hierbij om producten, technieken en/of diensten. De inzendingen zijn inmiddels beoordeeld door een professionele jury.

De aanmeldingen:
Genomineerde innovaties zijn aangeduid met een *


*Multi-Grip Europe – Innovatief tilhulpmiddel - 1e prijs

De Multi-Grip tilassistent is een multifunctioneel en mobiel tilhulpmiddel voor het rechtopstaand heffen en verplaatsen
van grote en (semi-)zware objecten. Het reduceert fysieke overbelasting aanzienlijk. Dit leidt direct tot vermindering van
arbeidsuitval, ongevallen en arbeidsongeschiktheid en dus een flinke kostenbesparing. De Multi-Grip is in tal van
beroepsgroepen inzetbaar, leidt tot efficiënter en sneller werken en houdt het personeel duurzaam inzetbaar.

Meer info: www.multi-grip.nl*Beter Zitten - Nuance, speciale bureaustoel voor dames- 2e prijs

Zo’n 80% van de vrouwen zit qua pasvorm op een mannen-bureaustoel waardoor rug-, nek en schouderklachten ontstaan. Beter Zitten ontwikkelde voor deze doelgroep de Nuance; een ergonomische bureaustoel speciaal op maat voor vrouwen en met unieke toegevoegde gezondheidseigenschappen. Door de inzet van de innovatieve stof Nexus Energy Source ontstaat er een bewezen betere doorbloeding van de rug, het zitvlak en de benen en is er sprake van een aantoonbaar verkoelend effect.
Meer info: www.bureaustoel-nuance.nl en www.beterzitten.nl

 

*Wolters Kluwer - De RiskReporter App voor een veiligere werkomgeving - 3e prijs

Wolters Kluwer heeft als doel de veiligheidskundigen in alle aspecten van de workflow te ondersteunen. Recentelijk werd de RiskReporter App ontwikkeld; een app waarmee medewerkers in een bedrijf zelf gevaren kunnen fotograferen, toelichten en versturen naar de desbetreffende veiligheidskundige (registreren & rapporteren). Veiligheidsrisico’s worden zo sneller en gerichter gespot en het hele bedrijf wordt betrokken om te helpen bij een veiligere werkomgeving.

Meer info: www.hseworld.be/riskreporter


Overige aanmeldingen:

A-safe - iFlex Rack Guard

Om verzwakken van magazijnstellingen te voorkomen ontwikkelde A-Safe de iFlex Rack Guard. De Guard is gemaakt van het exclusieve materiaal Memaplex dat door de verschillende maten en de compressieklem strak om de stellingpoot heen past. Bij een frontale aanrijding dempt de iFlex Rack Guard de energie en verdeelt deze rond de stellingpoot in plaats van er doorheen. Bij een aanrijding vanaf de zijkant tegen de magazijnstelling wordt de energie geabsorbeerd waarna deze weer terugkeert naar de oorspronkelijke vorm.

Meer info: www.asafe.nl

 


Defibrion - Complete veiligheidsoplossing voor een veilige werkomgeving

De Arbowet verplicht organisaties om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Voor alle nodige veiligheidsmiddelen geldt dat deze periodiek moeten worden gecontroleerd en onderhouden; dit kost veel tijd en geld. Deficare is een complete veiligheidsoplossing van Defibrion en biedt één loket voor alle veiligheids- en preventiemiddelen op het gebied van hartveiligheid, brandpreventie, EHBO, BHV en evacuatie. De middelen worden geïnstalleerd, onderhouden en vervangen bij gebruik. Teams worden jaarlijks getraind.

Meer info: www.deficare.nl

 

*ELK Ingenieurbüro für Elektronik GmbH - Multi-meetapparaat voor gezondheid- en risicoinventarisaties

Het Duitse ingenieursbureau ELK is al 17 jaar producent en aanbieder van de multimeetapparatuur BAPPU voor gezondheid- en risicoinventarisaties. Het nieuwe model BAPPU-evo is geschikt voor het gelijktijdig meten van in totaal 12 verschillende parameters zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, geluidsniveau (Kl. 2), verlichtingssterkte (Kl. C), beeldschermhelderheid, CO2 en nu ook CO en VOC (vluchtige organische stoffen). Ook worden waarden voor de bepaling van het thermisch comfort berekend.

Meer info: www.bappu.com


*Laevo - Draagbare borst- en rugsteun, de Laevo

Bij voorovergebogen werk ontstaat veel spanning op je lage onderrug. Door met je armen op je benen te leunen ondersteun je je romp en ontlast je de rug. De Laevo is een uniek exoskelet, een draagbare borst- en rugsteun, die de belasting van de rug bij voorovergebogen- en tilwerk verlaagt. De Laevo neemt de functie van de armen in feite over waardoor de rugspieren tot 40 procent minder belast worden. De duurzame inzetbaarheid en het werkplezier van de werknemer wordt zo verhoogd.
Meer info: www.laevo.nl


*Movexx International – Machine vervangt handmatig sjouwen

Movexx International uit Veenendaal heeft de eerste AGV1000 van het nieuwe type geleverd aan MAN Trucks in Salzgitter. Deze machine wordt ingezet in het orderpicking proces, is standaard uitgerust met een scanner en een systeem om RFID tag’s te lezen. Nieuw zijn de bedieningsconsole op werkhoogte en een afstandsbediening om de machine in en uit de baan te rijden. De machine vervangt het gebukt lopen met de lage karren over een lengte van 120 meter. Nu doet de machine het en kan de medewerker werk doen wat waarde toevoegt.
Meer info: www.movexx.nl
 


RA&E - Draadloze detectie met real-time informatie

De ConneXt Pack gasdetectie is de eerste turn-key, draadloze detectieoplossing die een real-time man-down alarm afgeeft en waarschuwt bij vervuilende stoffen in de atmosfeer. Wanneer er een atmosferische alarmconditie dreigt, kunnen medewerkers eerder geïnformeerd worden en ruimtes eerder evacueren. ConneXt Pack is aanpasbaar aan steeds veranderende werklocaties en kan worden opgeschaald naar geavanceerdere draadloze systemen.
Meer info: www.rae.nl
 

*Stairmobil Nederland BV - Zware objecten veilig transporteren over de trap

Stairmobil Nederland BV heeft een hulpmiddel ontwikkeld voor het veilig transporteren van zware apparaten of objecten (tot 140 kg) over de trap. Het apparaat bestaat uit een compacte motorunit met daaraan een draagplateau gemonteerd. Middels een liersysteem wordt het plateau omhoog en omlaag getakeld waarna de lading in transportpositie wordt gebracht. Zo kan deze op een veilig manier worden vervoerd. De gebruiker hoeft geen zwaar tilwerk te verrichten.

Meer info: www.stairmobil.nl


*TH&P - Minder infectiegevaar door de verrijdbare UVC desinfectie unit

Ziekenhuizen zijn de afgelopen vijf jaar massaal gaan digitaliseren. Het desinfecteren van medische computerapparatuur en het borgen daarvan vormt een grote uitdaging voor de zorgsector. TH&P heeft de verrijdbare UVC desinfectie unit ontwikkeld om mobiele apparaten te desinfecteren zonder het gebruik van schadelijke chemische middelen zoals alcohol/chloor. De unit gebruikt speciale UV lampen/stralen om bacteriën te doden tot aan desinfectieniveau.
Meer info: www.thp.nl

*tri-plus - Voldoe aan de Arbowet met 'Check je kantoorplek'

tri-plus presenteert de software ‘Check je kantoor werkplek’ die helpt te voldoen aan de eisen die de Arbowet aan elk bedrijf stelt op het gebied van werkplekinstellingen. Door middel van E-learning kunnen medewerkers toetsen of zij de informatie goed begrepen hebben en in de praktijk kunnen toepassen. Het programma geeft ook instructie voor de inrichting van de thuiswerkplek. Er is op deze manier minder risico op ziekte(verzuim) en leidt tot een hogere effectiviteit en productie.
Meer info: www.checkjekantoorwerkplek.nl
 

Tympro - Preventie begint met signaleren en bewustwording

Als het geluidsniveau 4 uur per dag 80 dB(A) overschrijdt, moeten er maatregelen genomen worden. Van bronbestrijding tot pbm. Voor de driehoek Signaleren, Bewustzijn creëren en Preventie ontwikkelde Tympro Hearing Protection de SAPP methode. SAPP staat voor Signalization (d.m.v. geluidsonderzoek en gehoortesten), Awareness (m.b.v. 1 op 1 analyses van de gehoortesten en toolbox trainingen), Prevention (via een status- en adviesrapport) en Protection (aanbieden van de juiste gehoorbeschermingsoplossing).
Meer info: www.tympro.nl


*Wiltec – Snijbestendige handschoen

Wiltec BV toont op Veilig Werkt Beter 2015 de naadloos gebreide, snijbestendige handschoen Showa STEX541. Deze handschoen is gemaakt van een hoogwaardige polyester liner met RVS Hagane staaldraad voorzien van slijtvaste PU-coating. Hierdoor heeft de handschoen een hoge snijbestendigheid; 29 Newton conform ISO 13997. Daarnaast is de Showa STEX541 elastisch en ademend en biedt ook veel vingergevoeligheid, grip en een uitstekende beweeglijkheid door het ergonomisch ontwerp, die de natuurlijke vorm van de hand nabootst.
Meer info: www.wiltec.nl

Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Veilig Werkt Beter wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2017 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie